Češka Never Sol je v Tokiu na Red Bull Music Academy

Red Bull Music Academy 2014 v Tokiu je v plnom prúde a nechýba na nej ani česká hudobníčka Never Sol, vlastným menom Sára Vondrášková, ktorá na seba upozornila skvelou doskou Under Quiet alebo skladbou Lay Down vo filme Ve stínu.

Objav muzikanta Jana P. Muchowa si užije 14 fantastických dní na hudobnom workshope s rovnako talentovanými muzikantmi z celého sveta. A ponorí sa do japonskej metropoly, ktorá je vďaka rade kontrastov, fascinujúcim hudobným a technologickým príbehom a neporovnateľnému mestskému prostrediu, už dlho inšpiráciou pre tvorcov všetkého druhu.

Takmer šesťdesiat hudobníkov bude až do 14. novembra spolupracovať, odovzdávať si skúsenosti, nasávať ich od skúsených lektorov, žiť spolu a samozrejme vystupovať v tokijských kluboch.

„Štúdiá sú krásne, lekcie super inšpiratívne, hlavne s Benjaminom Wrightom. Myslím, že si tu každý môže prísť na svoje, ale vedľa toho sa naučiť mnoho nových vecí, ktoré môže aplikovať v práci. Pre mňa je najväčšou témou produkcia a pozorovať, ako pracujú ostatní, pretože som stále v procese učenia sa. Je tu taktiež veľa zaujímavých nástrojov, ktoré k práci môžeme používať, a ktoré ani nepoznáme. Je úžasné mať možnosť vyskúšať si staré synťáky alebo nahrávať v tak veľkom štúdiu,“ vykresľuje Never Sol svoje prvé dojmy z Tokia.

Videá zo všetkých prednášok z Red Bull Music Academy budú k dispozícii všetkým záujemcom a to voľne prístupné na www.redbullmusicacademy.com. Pokiaľ sa do Japonska chcete preniesť v živom streame, nalaďte si RBMA Rádio, ktoré bude vysielať od 18 do 19 hodine stredoeurópskeho času.

A na koho sa môžu participanti 16. Red Bull Music Academy tešiť? Never Sol určite na producentku z Los Angeles TOKiMONSTA, inovátora samplingu a hiphopovú legendu Marley Marl na Isao Tomita, japonského skladateľa elektronickej hudby a soundtrackov, presláveného priekopníckym použitím syntetizátorov a analógových sekvencerov hudby na konci 60. rokov. Na workshopy do špičkovo zariadených štúdií akadémie príde napríklad známa postava tokijskej hudobnej scény DJ Krush, dvorný beatmaker Jay-Z Just Blaze, talianský producent Marco Passarani alebo Dorian Concept.

Red Bull Music Academy je nielen o „vzdelávaní“ a skladaní muziky, ale taktiež o nasávaní atmosféry usporiadajúceho mesta, poznávanie miestnych klubov a miest spojených s hudbou. Duch vysnívaného hudobného workshopu zostane v Tokiu i po jeho skončení. Nahrávacie štúdiá budú naďalej fungovať.

Všetko o Red Bull Music Academy Tokio 2014 nájdete na www.redbull.sk/rbma

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *